Ultralydsscanning

ultralyd scanning hos kiropraktor

Ultralydsscanning

Diagnostisk undersøgelse med ultralyd er særdeles velegnet til lidelser i skuldre, håndled, knæ, ankler og andre mindre led, hvor der typisk er tale om forstyrrelser på ledfunktion eller bløddele. Undersøgelsen er helt uden nogen form for ubehag eller bivirkninger.

Hvad ser man på en skanning? Først og fremmest er det forandringer på eller omkring bløddele, der ses ved denne undersøgelse. Det kan være f.eks. hævelse omkring en sene, betændelsestilstande, afklemning af en slimsæk, væskeansamling eller overrivning af strukturer. Endvidere giver skanningen mulighed for at følge bevægeligheden af de forskellige dele, der ses på skærmen. Med ultralydskanning kan der sikres en meget præcis diagnose ved mange af disse skader. Dette forbedrer mulighederne for korrekt behandling og rådgivning.

Nogle af de hyppigste problemer vi finder med ultralyd er akutte og kroniske senebetændelser i skulderen, knæene og på achillessenen. Behandlingen er helt afhængig af problemets art. Nogle ting kan fint behandles med manuelle teknikker, andre kræver vejledning af patienten, og endelig kan der være behov for medicinsk eller operativ behandling.